top of page

Gällivare - Ronneby ToR

Uppdaterat: 3 okt. 2020

Det första jag la märke till var den välkomnade grinden med vackert smidda siluetter föreställande pudlar i svart stål.

Juni, Lucky Line's Silence Speaks, är såld som valp på delägarskap till Cecilia & Jörgen Hörnlund, kennel Hightops, i Kalmar, Påryd. Jag flög ner 24/9 till Ronneby från Luleå med snabbstopp på Arlanda för att hämta hem Juni inför hennes kommande valpning. Det är konstiga tider att resa nu, svårt att få connecting flights och få logistiken att gå ihop. Munskydd krävdes vid inträde till terminalbyggnaden.

Väl i Ronneby så var Cecilia på plats och hämtade upp mig med bil. Sen var det ungefär en timmas bilfärd innan vi kom hem till deras paradis i Påryd. Ett vackert hus beläget på en stor & präktig tomt. Det första jag la märke till var en välkomnade grind med vackert smidda siluetter föreställande pudlar i svart stål. Man kan inte missta vart man kommit och vem som bor här. Jörgen kikade ut och hälsade lika glatt som alltid från det bygge som de håller på att resa ute på gården. När vi kom upp på verandan så släppte Cecilia ut sitt härliga och glada gäng med pudlar och två Russkiy Toys, Juni & Queenie, båda två från vår uppfödning. Efter att ha pussats och gosat med de fyrbenta så åt vi pizza och jag fick mig ett glas rött. Och oj så gott det var! Efter maten så for jag och Cecilia på en liten rundtur i Kalmar.

Jag fick se Kalmars slott och vi var över till Öland. Jag har aldrig varit här nere så det var verkligen roligt att få se något nytt och så otroligt vackert som just Kalmar! Majsfält, stora odlingar av pumpor, massvis med fina små butiker med keramik och annat hantverk. Och för att inte tala om värmen. Ca 18-20 grader. I Gällivare hade vi 6 grader samma dag.. Ibland ifrågasätter man vart man egentligen valt att bo.. Även fast jag älskar mitt Gällivare!


Kvällen spenderades sedan med att surra, surra & surra. Det var verkligen så himla trevligt, speciellt när man inte har kunnat träffas på länge pågrund av alla de inställda utställningarna. Vi gick och la oss vid kanske 23.00, mitt flyg gick morgonen efter 06.05 och det betyder att larmet ringde 03.30. Juni sov med mig i gästsängen deras och hon slockna direkt bredvid mig utan att fundera två gånger. Och jag fick gosa med hennes goa mage.

När larmet ringde på morgonen så slog samma tanke mig som när mitt jobblarm ringer - 'Det är inte sant..'. På mitt jobb så börjar jag 04.15 så klockan ringer ungefär samma tid som denna morgonen. Jag sminkade mig och vi drack kaffe, surrade lite till, packade Junis saker och sen hoppade vi i bilen och begav oss ut mot Ronneby flygplats. Efter att jag checkat in mig & Juni så går vi igenom säkerhetskontrollen. När vi sätter oss i avgående hallen så sticker det plötsligt upp en liten näsa mellan dragkedjan på flygburen och jag inser att dragkedjan gått sönder! Även fast jag testat och sett över den innan jag for iväg. Men den hade några år på nacken trots allt. Tack vare väldigt trevliga flygvärdinnor och flygplatspersonal så var det inga problem så länge hon låg i buren. Tur att hon är så ofantligt lugn så detta var absolut inget problem. Hon låg snällt och sov hela resan. Väl på Arlanda ville hon sträcka på benen och vi gick mellan gaterna. 1h till vår flight som tog oss till Luleå och hon sov igenom hela flygturen vilket var otroligt skönt. Absolut inte stressad.

Väl framme i Luleå så gick vi en liten promenad och hon fick en portion med mat innan vi hoppade in i bilen för att åka en kort sväng på storheden för att besöka Biltema och Arkens Zoo. Självklart åkte hon tryggt i MiMs Variocage Minimax, och i buren låg en liten blå pipis elefant och väntade på henne som hon verkligen uppskattade vilket ni kan se här på bilden. Haha, så otroligt söt.

På Arkens Zoo införskaffade jag Royal Canins Mother and babydog foder, lite leksaker till kommande valpkull och självklart en ny flygbur!


Inne på Biltema hade jag bara en sak i sikte, eller egentligen två - en plastbotten för skor och gräsmatta på platta. Detta har jag sett uppfödare använda i sina valphagar från ca 4v ålder som kiss och bajs hörna. Alltså istället för att täcka hagens yta med tidningspapper och andra uppsugande underlag. Det ska bli väldigt intressant att se hur det fungerar för i tanken så känns det väldigt smidigt och lätt att hålla rent. Och minimalt med kladd för valparna att hinna ränna runt i. Man hinner ju inte alltid få bort de små presenterna som valparna lämnar innan en annan har hunnit trampa runt & skriva sin signatur i det.. Men som sagt, ska bli väldigt roligt att utvärdera denna ide.


Väl hemma så välkomnades Juni av vårt gäng. Det var inga som helst problem och efter 5 minuter var det som om hon alltid bott hos oss. Våra hundar är stabila och väldigt snälla med nya hundar. De kan dock låta en hel del(alarmerande ras) men lugnar sig snabbt.

Jag kan inte säga att varken miljöbytet eller resan berörde eller störde Juni desto mer. Hon är som sin mor Dobbi, väldigt stabil och anpassar sig fort efter vad som krävs utav henne. Nu spenderar hon dagarna med att bara jäsa, få sin goa mage kliad och äta massa gott foder i den mån hon önskar.


Vi räknar ned dagarna. Om några veckor är det dags. Jag njuter nog lika mycket som Juni när hon får sin mage kliad. Varje kväll sitter vi i soffan och jag har min hand på hennes mage. Väntar & längtar efter att få känna den där första sparken, den första kittlande lilla rörelsen i handflatan som får en att inse hur nära det faktiskt är tills vi får välkomna några nya små liv till världen.

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fotografering

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page